Trivselregler

Information om trivselregler allmänna förhållningsregler i området Lövsjön

smallpic_1Vindskyddet

Vid Lövsjön kan vi alla njuta av att sitta vid sjön under tak och om så vill, grilla sin lunch eller middag vid den tillhörande grillplatsen. Här finns ved att använda för grillningen.

För att vi ska kunna tillhandahålla och underhålla denna plats är det mycket viktigt att alla ser till att ta hand om platsen, det vill säga: ta med sig överblivna burkar, flaskor, påsar med mera. Notera att närmsta papperskorg är inte till för att kasta burkar och flaskor, där gäller fortfarande samma anvisningar om sopsortering, det vill säga brännbart endast (se nedan).

Sopsortering

Det är viktigt för föreningens ekonomi att vi sorterar våra sopor samt att det blir rätt. Här finns information och tips, kontakta annars styrelsen vid frågor. Bruna papperspåsar (för matavfall) finns i alla affärer gratis, i Horndal ICA, Hofors med flera.

Så här sorterar du hemma

Tips om miljöstationer för glas, papp med mera.

Mindre miljöstation finns på många platser. Ta med i bilen för att kasta på vägen hem! Större miljöstationer för grovsopor, möbler, kartonger, färgburkar och liknande finns i både Torsåker och i Hofors. Hitta större miljöstationer här: http://gastrikeatervinnare.se/. Släpvagnar finns hos boende i området, fråga din granne eller samkör.

Tips: återvinn eller pyssla! Kom ihåg att barnen eller barnbarnen älskar oftast att pyssla, samla på korkar, plast, pappersrullar, kartonger med mera så finns det att göra för stora och små. Det finns även många loppisar runt omkring som tar emot eller köper dina saker!

Motorfordon på området

Tänk på barn och djur i området, kör försiktigt med mopeder, motorcyklar och bilar.
Visa hänsyn!

Motorfordon får inte framföras över 30 km i timmen på områdets vägar.

fylhjuling

Regler om att köra fyrhjuling finns på transportstyrelsens hemsida: http://www.transportstyrelsen.se/fyrhjuling. Se även en informationsfolder i PDF.

Styrelsen har beslutat att på områdets vägar ska en fyrhjuling inte framföras över 15 km i timmen.

 

 

Några fler länkar

Läs på internet om vad som gäller, det finns massor med information och tips på säkrare hantering av alla slags motorfordon. OBS! Tänk även på att ta hänsyn till övriga trafikanters säkerhet (barn, djur och vuxna) och trivsel på området.